Geblikte leeubedryf ruk handuit – pres. Ramaphosa loop deur onder kuberkrakers

Edna Molewa, SA se beleërde minister van omgewingsake, het omgewingsaktiviste wéér warm onder die kraag oor haar skynbaar “ondeurdagte” besluite ten koste van die land se bedreigde spesies en natuurlewe.

Dié keer het haar besluit dat Suid-Afrikaanse leeuboere vanjaar met 1 500 leeuskelette mag handel dryf, aktiviste só boos dat president Cyril Ramaphosa se amptelike webblad deur ‘n kuberkraker geteiken en gesluit is in weerwraak teen die regering se “gierigheid”.

stroping

Die handel in leeubene vir die Chinese “tierwyn-bedryf” is al lankal ‘n steen des aanstoots vir duisende diereliefhebbers wat keelvol is vir Oosterlinge wat “alles eet wat hulle sien- selfs klippe – en Suid-Afrika se wildlewe op land en see stelselmatig uiitroei – van renosters en olifante tot perlemoen, vis en nou leeus ook!”

Die Burger het soos volg oor vandag se presidensiële kuberkrakery berig:

Leeu-aktiviste kraak glo Cyril se amptelike webblad

Deur Elise Tempelhoff 19 Julie 2018 19:16
OMGEWING

Kuberkrakers wat leeus se belange op die hart dra en “gewalg” is oor die geblikte leeubedryf in Suid-Afrika, het Donderdagmiddag op pres. Cyril Ramaphosa se amptelike webblad, ThePresidency.gov.za toegeslaan en dit “tydelik” gesluit.

Ene Paladinen met die Twitter-naam @VirusSec het verantwoordelikheid daarvoor aanvaar en gesê hy het die webblad verwyder weens die regering se gierigheid.
@VirusSec sê op sy Twitter-rekening hy is van Afganistan.
@VirusSec het ’n foto van die webblad met Ramaphosa daarop getwiet en gesê:
“Gierigheid het hierdie Afrikaregering lankal oorgeneem.” Die hutsmerk #OpFunKill
is daarby getwiet. Dié hutsmerk dui onder omgewingsaktiviste op die “uitwissing van spesies”.

@Hot_p0ppy het in antwoord getwiet: “Verkoop leeubeendere vir wyn? Absoluut walglik. Hulle het daarvoor gevra.”
Op ’n vraag deur die bewaringsorganisasie, EMS, of die rede vir die aanval op Ramaphosa se die webblad die “handel in leeuskelette” is, het @VirusSec getwiet:
“Dit is so.”
Die aktivis Sharone Hoole het getwiet: “Uitstekend . . . dankie . . . kan jy jou voorstel?
Teel die koning van Afrika, soos beeste. En dit vir vals medisyne! Hou (die webblaaie) van die gieriges en korruptes afgeskakel.”

Omgewingsaktiviste is woedend vir die regering en spesifiek vir Edna Molewa, minister van omgewingsake, omdat sy goedkeuring gegee het dat Suid-Afrikaanse leeuboere vanjaar met 1 500 leeuskelette mag handel dryf. ’n Brief wat Molewa reeds in Junie aan Manketsi Tlhape, Noordwes se LUR vir landelike ontwikkeling, omgewingsake en landbou-ontwikkeling, geskryf het en waarin sy dié getal bekend maak, het vandeesweek uitgelek.

Linda Park van die bewaringsorganisasie Campaign Against Canned Hunting (Cach) het gesê dit is geen wonder nie dat die webblad aangeval is. “Edna (Molewa) veroorsaak oral ontploffings.”
Sy het aan Ramaphosa getwiet: “Ons wag, sedert jy as president aangestel is dat jy van hierdie aaklige vrou ontslae raak. Miskien sal jy nou verstaan hoe gevaarlik sy is.”
Khusela Diko, Ramaphosa se woordvoerder, het beloof om vas te stel of die webblad wel aangeval is. Sy het nog nie gereageer nie, maar teen belowe om te reageer, maar teen 18:30 was die webblad steeds onbereikbaar.

@VirusSec het glo vandag hierdie foto getwiet toe hy president Cyril Ramaphosa se amptelike webblad aangeval en verwyder het omdat “gierigheid dié regering oorgeneem het.” Foto: Twitter

Cyril leeubedryf

Dit volg op dié berig wat Sondag in die Sunday Times verskyn het:

1‚500 lion skeletons can now be exported annually: DEA

16 July 2018 – 19:14BY NICO GOUS

lion Times live

Environmental Affairs Minister Edna Molewa says all activities involving the African lion‚ including hunting‚ possession and trade are regulated through a permit system 
Image: Sanpark

With or without their heads‚ 1‚500 lion skeletons can now be exported annually from South Africa.

That is the quota Environmental Affairs Minister Edna Molewa announced on Monday for this year and is effective retroactively from June 7.

The Department of Environmental Affairs (DEA) said the quota is based on new evidence from a research project by the South African National Biodiversity Institute (SANBI) and the universities of Witwatersrand (Wits)‚ Oxford and Kent which analyse and monitor the lion bone trade in South Africa.

The research found: – There is a growing stockpile of lion bones due to restrictions. There has been no discernible increase in poaching of wild lions‚ but there appears to be an increase in the poaching of captive bred lions for body parts such as heads‚ faces‚ paws and claws; and – The captive breeding industry is in a state of flux as breeders respond in different ways to the United States’ restrictions on trophies and the imposition of the skeleton export quota.

The DEA added in its statement: “If there is ongoing demand for lion bones and the supply from captive breeding facilities is restricted‚ dealers may seek alternative sources‚ either through illegal access to stockpiles or by poaching both captive bred and wild lions.”

It added: “South Africa has learned through its experience with rhino and abalone poaching that these illegal supply chains are very difficult to disband once they become established‚ and seeks to avoid such a scenario materialising.” The Department of Environmental affairs will regulate the implementation of quotas and the following process must be followed: – Applications to export lion bones must be lodged with provincial conservation authorities; – Provincial conservation authorities must then confirm whether the quota is available with the DEA.

Provincial conservation authorities will then assess the application and issue or deny a permit. The permit must show the permitted quota; – all skeletons must be packed separately at the supplier; – skeletons must be weighed‚ tagged and a DNA sample taken; and – skeletons must be inspected and weighed when they leave the country and checked against permits.

South Africa is one of only seven countries in the world that has substantial lion populations. There are 3‚500 African lions in the wild and about 7‚000 are kept in 260 captive breeding facilities.

Lions are kept in captivity for hunting and potentially breeding new populations.

“Some are sold to start new conservation areas whilst others are donated to countries whose own lions have long become extinct‚” the DEA said.
https://www.timeslive.co.za/news/south-africa/2018-07-16-1500-lion-skeletons-can-now-be-exported-annually-dea/

 Lees ook:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *